Huidkanker en mijn Gezondheid Click here for English Dit is de Nederlandse pagina Laatst bijgewerkt op 16 december 2011

Half augustus 2010 kreeg ik slecht nieuws van mijn arts.
Wat had begonnen als een insectensteek - tenminste dat dacht ik - had zich ontwikkeld tot een paar bulten in mijn nek en laboratoriumonderzoek toonde aan dat het om uiterst agressieve kankercellen ging, veroorzaakt door een Melanoom

Na suksesvolle Radiotherapie en helaas niet aangeslagen vaccin immunotherapie besloten mijn artsen tot chemo therapie.
Na 9 chemo's bleek op 22 augustus 2011 dat de chemotherapie niet meer voor mij werkte en werd er naar een andere behandeling gezocht.
Het bleek dat mijn lichaam precies de goede eigenschappen heeft [i.e. B-Raf V600E mutatie] voor bestrijding met een nieuw geneesmiddel: 5 maanden geleden had mijn arts dit nog niet kunnen aanbieden!
Deze medicatie "BRAF-remmer" [klik voor meer informatie] zorgt ervoor dat de opdrachten tot celdeling richting kankercellen geblokkeerd worden, zodat de kankercellen zich dan niet meer delen ! Met andere woorden: de telefoonlijn wordt doorgeknipt.

Status per 5 december 2011:
Vandaag kreeg ik de uitslag van de CT-scan: helaas werkt de BRAF therapie niet meer voor mij en dat is een grote teleurstelling.
Hoogste prioriteit is nu om allereerst de uitzaaiingen in mijn hersenen door Radiotherapie onder controle te krijgen. Dit gaat de komende 2-3 weken gebeuren en daarna moet er beslist worden hoe verder te behandelen.
Status per 10 december, 2011
Gisteren was ik in Tilburg voor de voorbereiding van de bestralingen [5 sessies] welke de komende 2 weken gaan plaatsvinden.
Eerder deze week veroorzaakte een snel groeiende flinke tumor op en achter mijn borstbeen mij zoveel pijn dat ik nauwelijks nog kon ademhalen of me bewegen; ik krijg nu morfine om de pijn weg te drukken en dat helpt.
De radioloog in Tilburg bekijkt of het mogelijk is om de hersenbestraling en de borstbeen bestraling te combineren: dat zou fijn zijn!
Status per 13 december, 2011
Ik ben net terug van de 1e bestraling in Tilburg; er volgen er nog 4. Morgen wordt ook mijn borstbeen en omgeving bestraald: ik ben heel blij dat dit gecombineerd kan worden met de hersenbestralingen.
Ik neem nog steeds morfine tegen de pijn en dat helpt heel fijn.
Status per 14 december, 2011
De 2e bestraling is achter de rug, nu inclusief de bestraling van mijn borstbeen.
Ik neem nog steeds morfine tegen de pijn en dat helpt heel fijn.
Status per 15 december, 2011
De 3e 'combi' bestraling is achter de rug; ik neem nog steeds morfine tegen de pijn en dat helpt heel fijn.
Status per 16 december, 2011
De 4e 'combi' bestraling is achter de rug; het ziekenhuis heeft een extra bestraling ingelast voor alle zekerheid; ik neem nog steeds morfine tegen de pijn en dat helpt heel fijn.

Ik heb helaas niet genoeg energie om e-mails te beantwoorden. Maar ik lees jullie mails wel hoor en ben er blij mee!

Bedankt voor je belangstelling in mijn situatie en bovenal: bedankt voor je gebed!
En zo lang er nieuwe foto's op mijn website verschijnen - mits onbewolkt en ik toegang tot het internet heb - weet je dat het goed met me gaat :o)))
Noot: vanaf half November tot half Februari staat de zon te laag voor mijn sterrenwacht; mogelijk ga ik af en toe mijn mobiele setup gebruiken.

De kracht van gebed samen met moderne geneeskunde is groot.

Mijn vrouw en ik putten onze kracht uit Romeinen 8: 38-39:
"Want ik ben verzekerd, dat noch dood, noch leven, noch engelen, noch machten, noch krachten, noch hoogte, noch diepte, noch enige ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, welke is in Christus Jezus, onze Here"

In Zijn liefde

Jan Timmermans

Meer over mij